Segeln - Sportbootführerschein Binnen
verantwortlich: Christian Schulz

Theoriekurs

Hier habt ihr die Möglichkeit, den DSV-Sportbootführerschein Binnen unter Segel und Motor zu erwerben. An 5 Abenden werden Bootskunde, Tauwerk, Segelphysik, Binnenschifffahrts-Straßenordnung, Sicherheit, Wetterkunde und Motorkunde geschult, um perfekt für die Prüfung vorbereitet zu sein. In der ersten Kursstunde findet auch die Kurs-Vorbesprechung statt.

Für alle, die gern Segeln und Motorboote im Binnenschiffsverkehr fahren möchten.

Keine.

In Absprache mit dem:der Übungsleitenden.

Die Prüfung wird voraussichtlich am 25.06.2022 um 9.00 Uhr in Raunheim/Rhein-Main von offiziellen Prüfern des Deutschen-Segler-Verbandes gegen eine Prüfungsgebühr in Höhe von 83,57 Euro abgenommen.

Beginn: 10.05.2022

Weitere Fragen bitte über Claudia Stroh. Tel. (06102) 31536.

Hinweis: Zur Erlangung des Sportbootführerscheins muss zusätzlich zum Theoriekurs ein (kostenpflichtiger) Praxiskurs erfolgreich besucht werden (einschließlich amtlicher Prüfung). Informationen zu Terminen, Inhalten, Modalitäten und Gebühren von Angeboten zu Praxiskursen sowie Kosten der Prüfung und anderes werden im Theoriekurs bekannt gegeben.

Theory Course

Here you have the opportunity to acquire the DSV sport boat license under sail and engine. On 5 evenings, boating, ropes, sailing physics, inland shipping road regulations, safety, meteorology and engine knowledge are trained in order to be perfectly prepared for the exam. In the first hour of the course, the preliminary course discussion takes place.

Addressees:

Requirements: No.

Bring: In consultation with the trainer.

Particularities: The exam is expected to be held on June 25, 2022 at 9 a.m. in Raunheim/Rhein-Main by official examiners from the German Sailing Association for an exam fee of EUR 83.57.

Start: 05/10/2022

Please contact Claudia Stroh for further questions. Tel (06102) 31536.

Addressees:

FFor everyone who would like to sail and drive motor boats on inland waterways.

Requirements

None.

IIn consultation with the trainer.

Particularities:

Start: 05/10/2022

Please contact Claudia Stroh for further questions. Tel (06102) 31536.

Note: In order to obtain the sports boat license, a (paid) practical course must be successfully attended (including an official examination) in addition to the theory course. Information on dates, content, modalities and fees for offers for practical courses as well as costs of the examination and other things will be announced in the theory course.

12814311) TheoriekursDi19:00-21:00S1 02 Raum 14410.05.-07.06.Claudia Stroh
50/ 100/ --/ 60 €